Wat is ánders aan onze cursussen?

Wat doen wij anders?

  • Om enkele voorbeelden te noemen:
  • In tegenstelling met andere hondenscholen organiseren wij géén cursussen waar gehoorzaamheid getraind wordt.
  • Aan onze cursussen zijn geen examens verbonden, en dat is wel zo prettig.
  • We stellen paal en perk aan ongewenst hondengedrag voordat het een probleem wordt.
  • De ‘moderne’ pedagogische visie om ongewenst gedrag te negeren en het gewenste gedrag te belonen in de verwachting dat problemen vanzelf verdwijnen, wijzen wij volkomen af.

Unieke visie
Wij stáán ervoor dat we u helpen uw puppy tot een sociale hond en gezinslid op te voeden! Ook wanneer het soms niet gemakkelijk is. Daar ligt onze gedrevenheid en verantwoordelijkheid. Onze aanpak vraagt van ons team de moed en de bereidheid om tegen de stroom van de algemene tendens in te zwemmen. Die taak nemen we zeer serieus. We zijn gespecialiseerd in mens-hond relaties en hebben veel inzicht in en psychologische kennis van mensen- en hondengedrag.
Daarmee onderscheidt Hondenschool Limburg zich nadrukkelijk.

Quote Godfried Dols: “Relatie gaat vóór prestatie”
In de cursussen van Hondenschool Limburg staat de RELATIE tussen mens en hond centraal. Immers, wanneer je 24 uur per dag samen leeft, wordt het grootste deel van het sociale gedrag bepaald door de kwaliteit van die relatie. Welke regels gelden in het gezin, bijvoorbeeld m.b.t. de slaapplek, speeltjes, eten, blaffen, bijtgedrag, bemoeizucht, bedelen, benchgebruik enz? En welke regels gelden er tussen de kinderen van het gezin en de hond? Welke privileges heeft de hond? Hoe geef je liefde aan je hond? Ben je bereid om ongewenst gedrag tegengas te geven? Past iedereen in het gezin dezelfde regels toe? Allemaal zaken die de relatie tussen mens en dier voor het grootste deel bepalen. Dat is verwerkt in onze opvoedcursussen: Puppy- Basis- en Pubercursus.

Eerst gedegen opvoeden tot een sociale huisgenoot
Onze visie is dan ook dat je je puppy eerst moet leren opvoeden. Dat je kennis en inzichten verwerft over hoe je een fijne ouder-kind-relatie met je hond opbouwt. En dat kan een hele klus zijn, maar je doet het sámen met ons! We oefenen wel gehoorzaamheidsoefeningen, maar wat ons eigenlijk bezig houd is hoé je die oefeningen samen met je hond leert. Niet of de hond de oefening al perfect beheerst. Zo zien wij gehoorzaamheid als een logisch gevolg van een goede opvoeding, niet als doel op zich. Daarom rekenen wij mensen en de hond ook niet met een examen af op hun prestatie.