Praktische info

De lezing is toegankelijk voor (oud)cursisten van Hondenschool Limburg. Je hond blijft deze keer thuis! Deelname op volgorde van inschrijving. Vol=vol!

Locatie               : Gemeenschapshuis Sweikhuizen, Rector Raevenhuis
Datum/Tijd        : 9 December. 19.30 uur
Kosten               : Cursisten € 10,00 pp. Cursist met partner € 15,00,-.
Aanmelden tot : 6 December (of eerder bij bereiken maximum aantal deelnemers)

VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN VUURWERK-ANGST

WÉÉT WAT JE MOET DOEN!


De jaarwisseling komt er weer aan. De dagen daaraan voorafgaand en volgend zijn elk jaar weer traumatiserend voor honden. De totaal onverwachte knallen van vuurwerk hebben een enorme impact op honden. Ze worden angstig, kruipen weg, zijn totaal van slag, kruipen onder het bed of in een hoekje. Helemaal dramatisch wordt het wanneer de hond per ongeluk wegvlucht.

Het is een múst om goed voorbereid te zijn op wat kan gebeuren! Hoe moet je reageren? Wat doe je als je hondje totaal overstuur is en je het trauma voor je ogen ziet ontstaan? Kun je iets doen? Is er behandeling mogelijk in het reguliere of alternatieve circuit?

Godfried Dols geeft jaarlijk -speciaal voor (oud)cursisten  van HSL en Gedragspraktijk de Hondentolk ® – de lezing over “Voorkomen en behandelen van vuurwerkangst”. Met veel specialistische informatie, tips, weetjes, kennis en advies. Op humoristische en onnavolgbare wijze geeft hij uitleg over de oorzaken van angst, vluchtgedrag, escalatie van angst, trauma, en ook over de behandeling er van. Met veel informatie en tips om ellende en trauma te voorkomen. Huisregels, training, medicatie en energetische behandeling komen aan bod.

Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen.


ZORG DAT JE ER BIJ BENT!