GEDRAGSTHERAPIE VOOR HONDEN

Godfried Dols is de enige relationeel gedragstherapeut van Nederland. Hij beschouwt de gedragsproblemen van de hond als een weerslag van relationele omstandigheden binnen het gezin. De oplossing ligt dus ook in het veranderen van dat samenspel, waarvoor hij honden gedragstherapie op maat aanbied.

SPREEKUUR
Op het spreekuur kun je met alle vragen over gedrag, opvoeding en relatie terecht. Er wordt besproken welke problemen je evaart, wat de omstandigheden zijn en wat de voorgeschiedenis is. Ook de relatie die andere gezinsleden met de hond hebben wordt belicht. Aan de hand van al die informatie kan Godfried bepalen wat de oorzaken van het ongewenste gedrag zijn. En aan de hand daarvan welke oplossingen er met honden-gedragstherapie te bereiken zijn.

Door daarop in te spelen kan een blijvende verandering van het gedrag verkregen worden. Soms is het mogelijk direct oplossingen te bespreken. Dan kun je gauw aan de slag.
Soms echter vraagt het bereiken van een gedragsverandering iets meer tijd. Op het einde van het consult wordt een voorstel gedaan voor behandeling. De duur van de behandeling en kosten voor de honden-gedragstherapie worden dan ook duidelijk.
Als je de voorgestelde behandeling wil starten, wordt een volgende afspraak gemaakt waarin het behandelplan gemaakt wordt. Het behandelplan geldt als de start van de gedragstherapie.

Enkele eenvoudig te verhelpen problemen

Natuurlijk is je hond of kat de allerliefste van de wereld! Toch kan het voorkomen dat je bepaald gedrag van je huisdier een probleem vindt. Misschien wordt je puppy niet goed zindelijk, bijt hij te hard in je handen of valt hij uit naar andere honden.
Vaak komt het voor dat ‘iedereen’ lijkt te weten hoe je het moet aanpakken. Soms zelfs biedt een leek zijn diensten aan met een uitspraak als “laat mij hem maar eens even…” of “…als hij van mij was…”.

Misschien goed bedoeld, maar je begrijpt dat het verstandiger is een deskundige de juiste oplossingen te vragen. Godfried is die deskundige bij uitstek. Hij kan je helpen je hond weer op het juiste spoor te zetten.

  • Hij luistert slecht als ik iets wil!
  • Mijn hond plast steeds binnen!
  • Hij hapt steeds in mijn handen
  • Hij springt tegen iedereen op!
  • Auw! Hij speelt wel héél erg ruw!
  • Een bench, is dat straf voor mijn hond?
  • Hij blaft zo bij de dierenarts!
  • Wanneer en waar kan ik met mijn pup op cursus?–> Kijk hier voor een uitgebreide checklist

Praktijkadres:
Honden-Gedragspraktijk de Hondentolk ®

Rijksweg Zuid  128C
6161BS, Geleen

Specialist in behandeling van angst en agressie

Godfried Dols heeft in zijn ruim 20-jarige loopbaan als gedragstherapeut een zeer eenvoudige en succesvolle behandelmethode voor agressief gedrag van honden ontwikkeld.

Het is zéker geen harde aanpak, in tegendeel! Binnen één tot twee weken is het angstige of agressieve gedrag* veelal met 80% verminderd, soms zelfs binnen één les! Op zeer diervriendelijke wijze. Een blijvend resultaat vraagt meestal één á twee maanden behandelduur. Dierenartsen verwijzen met vertrouwen door omdat we topresultaten leveren!

Een behandeling wordt vrijwel altijd binnen twee maanden naar grote tevredenheid van de eigenaren succesvol afgesloten. Godfried kent geen langdurige behandelingen. Tijdens de behandeling is er zonodig dagelijks contact. De behandeling is in vergelijk met de behandelduur zéker niet duur en … véél goedkoper dan bij collega’s in de Limburgse regio!

INTAKE
De eerste stap is een intakegesprek (1 tot 1,5 uur, € 80,- incl. 21 % BTW). De hond komt dan mee. Er wordt gedegen bekeken welke problemen er zijn, welke oorzaken meespelen en in hoeverre de problemen op te lossen zijn. Aan de hand daarvan wordt op het einde van het intakegesprek een realistische inschatting gemaakt van de behandelduur en -kosten. Je krijgt een eerlijk advies, ook als er beperkingen zijn. Je hoeft niet gelijk op dat moment te beslissen, maar je kunt je keuze op een later tijdstip laten weten. Wel zo eerlijk.

* Onder agressief gedrag’ verstaan we hier oa.:
Uitvallen naar honden, grommen, fel blaffen, dreigen met lip optrekken, bijten van mensen of honden, ‘door het lint gaan’ bij het zien van honden of katten, onhandelbaarheid, heftig trekken aan de riem enz.