Team Hondenschool Limburg

Godfried Dols. de Hondentolk®

Godfried Dols
de Hondentolk®

Godfried Dols startte Hondenschool Limburg in 1993. Enkele jaren later richtte hij Gedragspraktijk de Hondentolk ® op. Godfried is professional hondentrainer en in Europa als enige erkend door de APDT (Association of Pet Dog Trainers) in de USA.

In Hondenschool Limburg organiseert hij opvoedkundige cursussen waarin de relatie tussen mens en hond centraal staat

In Gedragspraktijk de Hondentolk ® werkt hij als therapeut aan het behandelen van alle soorten gedragsproblemen bij honden. Daarnaast is hij gediplomeerd energetisch therapeut en NLP coach.

Godfried woont met zijn Australische herdershond Valenta in Eys in het mooie Limburgse heuvelland. Daar is ook zijn atelier gevestigd waar hij zich profileert als beeldend kunstenaar.

Meer weten over Godfried? Klik hier –>

Prisca Rouwet. Docent i.o.

Prisca Rouwet. Docent i.o

Ik ben Prisca en ik ben vaak te vinden in de Zuid-Limburgse heuvels. Een paar jaar geleden ontmoette ik Godfried tijdens een wandeling in het mooie Eys. Toevallig hebben wij ooit gekozen voor hetzelfde actieve, mooie en veelzijdige ras, de Australische herder. Ook wel Aussie genoemd. Ik heb deze twee moppies in twee verschillende kleuren.

Mijn oudste, de red tri reu Yazhi, is 10 jaar en Yindi, het tricolor teefje, is vorig jaar in ons gezin er bij gekomen. Daar ben ik super blij mee. Samen wandelen we heel wat af in het heuvelland.

Hiervoor had ik een prachtige labrador en ook met hem deed ik de ene hondentraining na de andere. Door de jaren heen merkte ik dat ik het steeds interessanter en leuker ging vinden om mensen te motiveren om iets met hun hondenmaatje te doen.

In 2022 heeft Godfried mij gevraagd of ik hem als docent in opleiding wil ondersteunen bij de lessen van Hondenschool Limburg. Wat een kans en uitdaging! Zo leuk en inspirerend natuurlijk om mijzelf te ontwikkelen, meer kennis van honden en hun gedrag op te doen en anderen te helpen bij de opvoeding van hun lieftallige viervoeters. Mensen en honden helpen  om een leuke en goede baas-hond relatie opbouwen, dat vind ik geweldig!

Graag zie ik jou binnenkort op cursus bij Hondenschool Limburg! Jij komt toch óók?!
Samen gaan we er een geweldig leuke tijd van maken en ik ga je helpen met alle vragen en probleempjes. Veel plezier met je lieve viervoeter en tot ziens!!

Groetjes Prisca