Masterclass & work-out ‘Freeshaping’

Freeshaping … wat is dat?

Bij Hondenschool Limburg heb je in de reguliere cursussen al kennis gemaakt met de clicker-leermethode. Daar heb je oefeningen aangeleerd door je hond aanwijzigingen te geven. Bijvoorbeeld door te verleiden met een brokje. Voor eenvoudige oefeningen  is dat een makkelijke aanpak. Complexere taken aanleren gaat echter moeilijk met gebruik making van verleiding.

Bij FREESHAPING leer je je hond dingen aan ZONDER aanwijzingen te geven. De enige wijze waarop je hond aanwijzingen krijgt is met de clicker. Er wordt niet gesproken en niets aangewezen. De clicker is je enige tool om informatie aan de hond te geven.

Met FREESHAPING kun je je hond complexe taken aanleren die op een andere manier niet lukken.

Iets in de bek pakken, trap lopen, buigen, een trapladder oplopen, in een box gaan zitten, een kastdeurtje openen of een koffertje dragen …

Je kunt het zo gek niet bedenken of met freeshaping kan het. De hond wordt enorm uitgedaagd na te denken over wat er nu precies van hem verwacht wordt. En van de baas-trainer wordt geduld, juiste timing en planning verwacht.

Masterclass & Work-out

Op deze middag maak je kennis met de eerste stappen voor het werken met freeshaping met een demonstratie door Godfried Dols. Natuurlijk komt je hond mee naar de Masterclass & work-out, want je gaat het zelf ook leren!
Doe mee en leer de meest geweldige trainingsmethode voor jou en je hond!

Wanneer       :  1 juni 2019
Tijd                :  14 – 16.30 uur
Waar             :  Gasterij de Bokkereyer, Sweikhuizen
Kosten          :  € 45,-
Deelnemers : 6. Uitsluitend voor (oud)cursisten van Hondenschool Limburg.