Hondenschool Limburg Forum
Vraagbaak voor hondenbaasjes
alles over
Opvoeding  –  Gedrag  –  Training

Forum HS Limburg

Forum HS Limburg is speciaal opgezet om mensen met puppy’s en volwassen honden te helpen tijdens de coronacrisis. Het is niet alleen voor onze cursisten (die standaard toegang krijgen), maar voor iedereen die honger heeft naar kennis en informatie over Opvoeding, Gedrag en Training van zijn of haar puppy of jonge hond.

Wat het niet is … 
Het is geen plek waar je antwoorden kunt vinden voor probleemgedrag van je puppy of hond. Of waar je dat kunt bespreken. Daarvoor kun je een videoconsult reserveren op deze website.

Wat het wél is …
Nu er tijdens de coronacrisis tijdelijk geen praktijklessen worden gegeven (tot ? ….) is het Forum een welkom alternatief. Het staat boordevol kennis en informatie over het opvoeden van je puppy en over basistraining voor jonge honden.

Kom je er zelf niet uit? Gedragstherapeut Godfried Dols helpt al meer dan 25 jaar gezinnen waar het gedrag van de hond een probleem geworden is. Er wordt zo gewenst intensive één op één begeleiding geboden.

Forum-hondenschool-limburg-puppy-cursus-11

Reacties van onze cursisten

10 Augustus 2019 zijn wij met onze Joepie van 23 weken gestart bij Hondenschool Limburg voor de Puppycursus. Inmiddels is Joepie bijna 9 maanden oud en zijn we alweer 5 weken onderweg in Basiscursus B15.
Iedere week is het een feestje voor Joepie, maar ook voor ons!  De lessen worden met de nodige humor en vooral op een niet opdringende manier gegeven. Zo leren Joepie en zijn baasjes hoe we onze vrolijke puber kunnen laten ontwikkelen tot een leuke gezellige gehoorzame hond.
Super veel nuttige tips en trics komen aan bod die écht werken. Mooi om te zien! Voor ons is de zondagmorgen een geslaagde ochtend. Onze Joepie doet het goed en vindt het prachtig…….iedere week gaan we moe en voldaan naar huis. Dank je wel Godfried voor deze leerzame gezellige uurtjes. Klaas en Marielle.

Godfried is een vakman pur sang. Bij deze wandelende hondenencyclopedie kun je met al je opvoedkundige vragen over je hond terecht. Met alle andere hondenvragen overigens ook. De lessen worden met veel sjwung en enthousiasme gegeven en de kwaliteit en succeservaringen zijn hoog. De lessen bijwonen is altijd weer een feestje en ondertussen wordt er ontzettend veel geleerd!
Aanrader!!!!

Gewoon perfect ??
Mooie, schone omgeving en ruim plaats om te trainen met je hond.
Vriendelijk en behulpzaam personeel. Godfried heeft een boek wat aansluit op alle ‘fasen’ en ontwikkeling van de pup, zeker een aanrader om aan te schaffen. Godfried kan erg spontaan vertellen en zijn adviezen zijn super!!
De prijs- kwaliteit verhouding is prima?? Puppy cursus is voorbij en we starten met plezier aan de basiscursus.

Zoek niet verder!! Er zijn diverse hondenscholen in de omgeving, maar na het lezen van reviews en het bekijken van de website heb ik voor HSL gekozen. En het bevalt super!! Veel leuker en intersanter dan ik me bij een dergelijke cursus voorstelde, en dat is te danken aan Godfried die dit met zoveel plezier, overtuiging en met uitleg gebaseerd op feiten en ervaring doet. Zijn cursus maakt je een betere hondenkenner, en die kennis stelt je in staat om samen je perfecte maatje op te leiden. Kortom, zoek niet verder!!

Wij zijn met onze Joepie op les bij Godfried. wij verheugen ons op de opvoedkundige lessen iedere zaterdag ochtend. Godfried geeft op een ontzettend leuke wijze uitleg over het opvoeden van je pup. consequent zijn is de rode draad. En dat opvoeden doe je in begrijpelijke hondentaal want dat is wat de hond uiteindelijk begrijpt. Wij hebben tot nu toe de verkregen tips toegepast en ze werken. Godfried in een woord geweldig tot volgende wee

Vandaag de laatste les gehad bij de Hondenschool Limburg. Carlos en ik volgden basis, puppy en pubercursus. We gaan de lessen missen met duidelijke commando’s en oefeningen! Godfried leert je alles wat je nodig hebt en kijkt ook echt naar joúw hond; gelukkig ook met de nodige humor!!
Nu thuis verder oefenen ? Bedankt voor de fijne lessen

Professionele begleiding! Leerzaam voor hond en zijn baasje.

Kiko is onze eerste hond en pup. Super begeleiding en tips en weetjes. Godfried vertelt het ook op een grappige enthousiaste manier. En Kiko heeft het altijd naar haar zin. Echt een aanrader!!!

De Basiscursus is zeer duidelijk en erg leerzaam! Wij hebben net de basiscursus afgerond en gaan nu door voor de Pubercursus. Je krijgt genoeg handvatten om je hond goed naar je te laten luisteren zodat wandelen weer leuk is!

Ik herinner me nog goed de eerste x bij de puppycursus. Alle pups lagen braaf aan de voeten van hun baasje. Die van ons had daar een broertje dood aan. En met mijn rugzak al aardig vol met vooroordelen van bekenden over het ras Beagle, maar ook met meningen van vreemden, die je tegenkomt op straat, vreesde ik het ergste. Maar ook onze Bikkel lag bij de 2e keer al vrij aardig aan mijn voeten.

Elke les kreeg ik iets geleerd, waarvan ik dacht: owww écht?! En vroeg ik me af: zou die van ons dat ook gaan doen? En jawel hoor, ook onze Beagle-pup gedijt goed onder de methode van Godfried. Hij veroordeelt jouw hond niet al op voorhand, op basis van het ras. Nee, ook jouw hond is op te voeden en beter gezegd, ongeacht het ras. Godfried is duidelijk in zijn uitleg, hij draait er niet omheen, hij stuurt je op pad met aardig wat handvaten en een portie zelfvertrouwen en dit doorspekt met de nodige humor.

Het gaat écht niet vanzelf, het opvoeden van een pup, het is hard werken, niet alleen voor de pup, maar ook voor jezelf.
Als je de adviezen ter harte neemt en ook thuis oefent, dan leg je een mooie basis voor de toekomst.
Op naar de basiscursus. Wij hebben er zin in! Dankjewel Godfried!

Dit is de 3de hondenschool waar ik met Harvey ben geweest en ik heb weer nieuwe dingen geleerd. De oefeningen worden hier op een nét andere manier uitgelegd en die veel effectiever blijken te zijn. Het is voor het eerst dat ik echt met plezier naar de cursus ben geweest!! Het wordt op een goede manier uitgelegd maar ook met een goede dosis fun.
We hebben net de Basiscursus afgerond en gaan volgend jaar zeker de Pubercursus volgen!

puppy-training-limburgVandaag kregen we het diploma van de pubercursus. Zoef dus! Wat heeft hij het goed gedaan en wat zijn we trots! Natuurlijk gaan we door met cursussen, gevorderden of de Funcursus. Misschien wel allebei! Groetjes, Peter en Chantal.

KasiaBolestaBudduhIk vind de cursus met Buddah superleuk! Alles werd duidelijk uitgelegd en er was altijd een luisterend oor. Als er problemen waren werd er altijd een passende oplossing gevonden. Bedankt!

Groetjes, Kasia en Buddha

KiaraLeuke, gezellige hondenschool. Hier heb je geen examens en ben je vooral op een leuke manier bezig met je hond.

Ben KillaersSuper sfeer, leuke lessen en geen gezeur met examens. Gewoon lekker bezig zijn met je hond. Relatie tussen baas en hond staat ten alle tijden voorop…

Maybe Fonteijn Hier word duidelijke taal gesproken! Voor mij is dit een goede keuze geweest.

Kcm2015-329Super cursussen! Behalve ‘kunstjes’ ook uitleg over het gedrag van hond en  baas.

BaerkeSuper leuke en duidelijke lessen. Baerke geniet elke week weer opnieuw. Zwemmen is zijn favoriet!

JarisGeweldig leuke sfeer! Er wordt serieus gewerkt met een goede dosis humor. Uitspraken van Godfried zijn hilarisch! Zeer duidelijke uitleg met Godfried als “oefenhond” :-). Nooit een saaie les of negatief commentaar. Altijd eerlijk. Leuk om naar de les te komen!

Zwemles CliffGodfried, super bedankt voor het helpen bij de opvoeding van onze ‘probleem-hond’!!!! Jij geeft ons steeds het vertrouwen en enthousiasme dat we hiervoor nodig hebben. Ik kan iedereen jouw kennis voor het goed opvoeden van honden aanbevelen!

Ik heb Brucemet heel veel plezier deelgenomen aan de basiscursus. Heb veel kunnen psteken van de tips van de deskundige leraren. Ik zie de vervolgcursus met genoegen tegemoet!

FleurIk heb zeer veel geleerd. Ik ben vooral tevreden over de positieve en vrolijke benadering van de cursisten!

We vonden het heel leuk en leerzaam om met Myko bezig te zijn en deel te nemen aan de cursus. Ook het persoonlijke advies is heel erg fijn.

Bedankt voor de leuke en leerzame cursus! We hebben veel bijgeleerd :-). TOP. Op naar de volgende cursus!

Rafke en Brutus

Gezellige en goede lessen in de puppy- en basiscursus! En altijd was het mooi weer! Complimenten voor het hele team!

Mariëlle en Taxi

Godfried Dols heeft mij geleerd om van mijn hond weer een hond te maken, ik had er een mens van gemaakt. De hond had de leiding in en om het huis. Door zijn dominantie viel hij uit naar andere honden met als gevolg dat ik herhaaldelijk mijn evenwicht verloor. Nu heb ik weer een hond in huis en ’t wandelen verloopt nu ook zonder stress. Wonderbaarlijk wat Dhr. Dols voor elkaar krijgt. Een aanrader voor iedere hond met gedrags problemen. Bedankt!

Sparky3Zeer tevreden over de puppycursus! Een leuke en ongedwongen manier van lesgeven.

20150726_201635-1-1De puppycursus met onze Bodhi, een amerikaanse bulldog, bevalt heel goed. Lopen aan de lijn, een van de moeilijkste oefeningen, komt veelvuldig aan bod. Evenals een hele brok theorie. Fijne uitleg en kundigheid. Vragen worden uitgebreid beantwoord. Bodhi is nu 13 weken oud en heeft mede dankzij de andere hondjes op de cursus goed kunnen socialiseren. Zaterdag gaan we meteen verder met de basiscursus. Zin in!

Leuke lessen en goede begeleiding! Een echte aanrader!

Duidelijke taal en handige tips in de puppycursus!

We hadden een gezellige groep cursisten, een goede docente en erg leuke en leerzame oefeningen. Heel fijn dat we niet alleen op gehoorzaamheid geoefend hebben, maar ook op praktische zaken als optillen en in de bek kunnen kijken. Ik kijk uit naar de pubercursus!

Bonnie en Boef

Ben, bedankt voor de leuke en leerzame cursus! Tot op de volgende (puber)cursus!

Eva, Dennis & Castor

Een leuke en leerzame cursus!

Het was een leuke en leerzame cursus! En we hebben veel geleerd.

Ik vond de cursus heel erg goed en het was super leuk met Bodjhi! Er werd goede uitleg gegeven en passende hulp gegeven als er iets niet lukte. Ook het persoonlijke advies wat je krijgt was heel erg fijn.
Heel erg bedankt en ik verheug me al op de volgende cursus!

Groetjes, Ciëlle, Gavin, en Daniëlle

De basiscursus was leerzaam en gezellig. De aanpak en begeleiding door docent Ben hebben we als zeer prettig ervaren! Tot de volgende cursus!

Pien, Jaques en Anne

Onze Hond Zorro, een Leonberger, werd in zijn puberteit ontzettend dominant naar andere honden toe, op het agressieve af. Na een intakegesprek bij Godfried Dols in de praktijk in Sittard, gevolgd door castratie en èèn trainingsessie, zijn de gedragsproblemen over!
Onze Leonberger is weer de lieve löbbes waarom Leonbergers bekend staan. Bedankt Godfried!

Leuke lessen en een leuke sfeer. Geen examens en dus geen stress. Gewoon lekker bezig zijn met je hond!

Afgelopen zaterdag de 1e les van de puppycursus mogen meemaken. Mogen meemaken, want het was een prettige kennismaking met Godfried, de ‘studenten’ en de andere cursisten met hun hondjes. Al snel hadden we in de gaten dat het hier niet om de hondjes ging, maar om de ‘vaders en moeders’. Vragen werden op directe wijze beantwoord en als het nodig is met kleine voorbeeldjes verduidelijkt. Ook het tweede deel op de grasweide was leuk, gemoedelijk maar vooral weer verhelderend. Deze startsessie liet meteen zien hoe je hondje anders dan thuis kan zijn. “Werk aan de winkel”, dat was wel mijn gedachte toen we naar huis reden. Joep was moe, en ik voldaan.

Nika, je bent uit een omgeving gekomen waar je niet veel aandacht kreeg en werd geslagen als je geluid deed maken. Je wilde vanaf dag 1 alleen iets met mij te maken hebben en totaal niks van iemand anders, dan ging je alles bij elkaar krijsen en vluchten. 
Gedragspraktijk de Hondentolk is langs gekomen en binnen 15 min zat je op andermans schoot kusjes te geven…ongelooflijk gewoon…en wat voor een kennis deze man heeft en het vertrouwen in een hond.

Kelly
15 april 2020